L O M B H Á Z A M

RÉZSŰS HÁZ II

Ez a többrészes cölöpház is rézsűre épült; így lett az egyik legkomplexebb házikóm a szobái és berendezései számát tekintve.

Ezzel a családdal úgy kerültem kapcsolatba, hogy a Rézsűs-ház I. részben bemutatott lombház családi ismerősei és náluk járva kaptak kedvet ők is egy hasonló gyerekbirodalomhoz, játszóvárhoz, ahogy ők hívták. Volt elképzelésük arról, hogy mit szeretnének és mit nem – a kerítéstől kezdve a vonalvezetésen át -, de volt, amiben szabad kezet adtak nekem. Több körben készült el a végleges papír alapú terv.

A lombház négy főbb egységből áll. A talajszinttől mért teljes magassága kb. 4,2 m.

„A”: a faház alsó szintjére lépcsőn és reteszelővel nyitható ajtón lehet belépni. A falakon ablakok, kémlelőnyílások vannak, illetve innen vezet létra a „B” épületrészbe.
     „B”: a helyiség, a homokozótól induló kötélháló fogadó része, majd egy újabb lépcsőzéssel innen juthatunk a „C” szobába
    „C”: padlója a talajtól számítva 2 méterre van, ezért innen indul a csúszda, illetve egy lépcsőn juthatunk a „D” épületbe.
      „D”: lánybirodalom, mely magába foglal egy 80×180 cm-es teraszt.

Ami a lombház kiegészítőit illeti, kértek csúszdát és mászóhálót, ezeket én is viszonteladóktól szerzem be, de a fedhető homokozó, szócső, madáretető, krétafal, autópálya, polcrendszer, golyógurító mind saját tervezés és kivitelezés. A zárható homokozó jól jön a kertben főleg éjjel előforduló állatok által hagyott “meglepetések” elleni védekezésben, de kiválóan el lehet bennük rejteni a “kint felejtett” játékokat is.

Egy madáretetőt helyeztem el a lombház külső oldalán és egy kémlelőnyílással ellátott belülről nyitható ajtót szereltem a belső oldalra, mellyel az eledel adagolását is gyermekeinkre bízhatjuk. A leskelődő pedig rendszerint egyik kedvenc pontjává válik a háznak. A lombházban kialakítottam egy kislány szobát is, ahova lehajtható polcokat és polcos szekrényt készítettem.

És persze készült a faházban fiús szekció is, ahol a golyógurító, a padlóba mélyített és a falra épített autópálya került elhelyezésre. Nekem ez az egyik kedvenc szobám, de lehet, hogy azért, mert fiús apuka vagyok. A golyógurítóba több pályát is készítettem, egyszerre több gyermek is használhatja. A harmadik szobába került a krétafal és a zárható kis rekeszek, ami külön a család kérése volt

Megosztás

További lombházak

A „HAZAFI”

Gödön élek és ez az első ide készített házam – innen  a neve. Kamasz fiúknak készült, így kicsit komolyabb színt kapott és a szerkezethez képest,

Tovább »

AKADÁLYMENTES LOMBHÁZ

Szép példája volt egy társasházi közösség összefogó ereje és egy hazai pénzintézet támogatása nyomán megvalósuló együttműködésnek ez az akadálymentesített lombház. A támogatás célja nemcsak egy

Tovább »

PLATFORM A DIÓFÁN

Egy isaszegi kert éke ez a gyönyörű, gigantikus diófa. A lombkoronába, kb. 5,5  méter magasan épült az acélcsapokkal rögzített platform. A feljutást kötéllétra teszi lehetővé, tehát

Tovább »

LOMBHÁZAM

Németh József 
lombhazam@gmail.com
30/ 532-08-47
Németh József 
lombhazam@gmail.com
30/ 532-08-47

Írjon nekünk üzenetet: